TMC повідомляє про продаж 8 мільйонів гібридних автомобілів компанії Toyota


Компанія Toyota Motor Corporation (TMC) оголосила, що загальний світовий обсяг реалізації гібридних автомобілів компанії Toyota, включаючи продажі гібридних автомобілів марки Lexus, подолав позначку 8 мільйонів одиниць* станом на 21 серпня 2015 року. Остання мільйонна межа була досягнута компанією Toyota всього за десять місяців.

Може бути тяжко відразу зрозуміти, що означає 8 мільйонів гібридних автомобілів для навколишнього середовища і для власників гібридних автомобілів. За підрахунками TMC станом на 31 липня гібридні автомобілі компанії допомагають зменшити рівень викидів CO2 приблизно на 58 мільйонів тонн, якщо порівнювати з показником викидів, які б створили за цей час автомобілі з бензиновими двигунами аналогічного розміру і з аналогічними ходовими характеристиками. Крім того, за оцінкою ТМС гібридні автомобілі компанії дозволили зекономити приблизно 22 мільйони кубічних літрів бензину, якщо порівнювати з кількістю бензину, який був би використаний автомобілями аналогічного розміру з бензиновими двигунами.

Висновок тут цілком зрозумілий: гібридні автомобілі, що вже знайшли власників у різних країнах світу, - це пріоритетний напрямок для компанії Toyota Motor Corporation. З часу появи моделі Prius - першого у світі гібридного легкового автомобіля масового виробництва - в 1997 році компанія ТМС поступово розширювала модельний ряд все новими моделями гібридних автомобілів - від компактного Yaris Hybrid до нещодавно оголошеного RAV4 Hybrid. Наразі компанія ТМС пропонує 30 моделей гібридних автомобілів й 1 гібридну модель з підзарядкою від електромережі більш ніж у 90 країнах та регіонах світу.

Лише за останній рік компанія представила декілька нових моделей гібридних автомобілів: EsquireHybrid (лише для ринку Японії), Lexus RC300h і нещодавно представлена Sienta Hybrid. До того ж незабаром світу будуть представлені ще декілька нових моделей гібридних автомобілів: Corolla Hybrid, Levin Hybrid (лише для ринку Китаю), а також RAV4 Hybrid.

Toyota планує й надалі продовжувати працювати над розширенням продуктової лінійки гібридних автомобілів, а також збільшувати кількість країн та регіонів, в яких дані автомобілі представлені. Гібридні технології, (що охоплюють всі окремі технологічні складові, необхідні для створення екологічних автомобілів, і сприяють одночасному використанню різних видів пального), позиціонуються компанією як основні екологічно чисті технології ХХІ століття. Використовуючи такі технології, компанія ТМС також працює над вдосконаленням негібридних автомобілів. ТМС планує продовжувати працювати над підвищенням ефективності, зменшенням витрат і розширенням продуктової лінійки, в тому числі і негібридних автомобілів.

З лінійки гібридних автомобілів компанії Toyota в Україні офіційно представлені: Toyota Prius, Toyota Auris, Lexus CT 200h, Lexus GS 300h, Lexus RX 450h, Lexus NX 300 h, Lexus LS  600h L.

* Включаючи гібридні автомобілі з підзарядкою від електромережі; Інформація компанії Toyota.