Новий Toyota Land Cruiser Prado



Сьогодні Toyota презентує абсолютно новий Land Cruiser Prado. Модель втілює традиційні риси, завдяки яким уже понад 70 років Land Cruiser асоціюється з силою і надійністю.

Легендарна ДНК Land Cruiser поєднується з новітніми технологіями для забезпечення найвищого рівня продуктивності автомобіля як на бездоріжжі, так і в умовах повсякденного водіння у місті. Світова репутація Land Cruiser посилюється, а автомобіль сприймається як надійний і безпечний транспортний засіб для подорожей до будь-яких місць призначення навіть за найважчих умов на дорозі.

Toyota відкриє попередні продажі нового Land Cruiser Prado для європейських споживачів у четвертому кварталі 2023 року.. Старт постачань автомобілів на ринки очікується у першій половині 2024 року
Повернення до витоків: світова прем’єра абсолютно нового Toyota Land Cruiser Prado
 
  • Абсолютно новий Toyota Land Cruiser базується на традиційних сильних сторонах моделі — якості, довговічності та надійності для кермування у найскладніших умовах на дорозі
  • Нова модель поєднує легендарну ДНК автомобіля Land Cruiser із новітніми технологіями для забезпечення виняткового досвіду водіння на магістралях і бездоріжжі
  • Нова рамна платформа GA-F — основа для значного поліпшення міцності кузова і рами, що покращує відгук на дорозі, водіння і керованість автомобіля
  • Перший Land Cruiser з електропідсилювачем керма та новою системою стабілізації поперечної стійкості
  • Доступні три силові агрегати для оптимального балансу паливної ефективності і продуктивності

Спадщина


Land Cruiser з’явився 72 роки тому, 1 серпня 1951 року, під назвою Toyota BJ. Незабаром він продемонстрував свою силу і можливості, ставши першим автомобілем,  який успішно піднявся на шосту станцію на схилах гори Фудзі.

Відтоді місія Toyota для моделі Land Cruiser полягала у наданні людям можливості безпечно подорожувати до будь-якого місця призначення навіть в екстремальних дорожніх умовах. Різноманітний досвід клієнтів з усього світу виявився важливим для еволюції Land Cruiser і розвитку його відмінних рис — якості, довговічності і надійності для подолання будь-яких викликів на найважчих ділянках дороги.

Не дивно, що така світова репутація зробила модель однією з найпродаваніших у лінійці Toyota з показником у 11,3 млн проданих одиниць у понад 170 країнах і регіонах.

*Станом на червень 2023 року кумулятивні і річні продажі включають моделі Lexus LX і Lexus GX.

Поліпшена продуктивність завдяки новій платформі GA-F


Новий Land Cruiser Prado зберіг класичну міцну рамну конструкцію кузова. Слідом за Land Cruiser 300 він успадкував платформу Toyota GA-F, що відіграє ключову роль у значному поліпшенні позашляхових можливостей автомобіля.

Водночас нова модель має чудову маневреність і комфортніша для водіння на звичайних дорогах. Це відповідає прагненню Toyota зробити автомобіль більш практичним для повсякденної їзди.

Нова рама на 50% жорсткіша, а в поєднанні кузов і рама жорсткіші на 30%. Це значно впливає на поліпшення відгуку на дорозі, керованість і комфорт їзди. Ключові характеристики підвіски також удосконалені, що допомогло покращити артикуляцію коліс[H1]. Це є надважливим фактором зручної їзди бездоріжжям.

Новий електропідсилювач керма


Це перша модель Land Cruiser, де застосовується електропідсилювач керма. Це дозволяє зменшити віддачу, що виникає при водінні на нерівних поверхнях доріг, а також забезпечує плавніше кермування і чудову маневровість на будь-яких швидкостях. Також завдяки електропідсилювачу керма новий Land Cruiser підтримує функцію визначення смуги руху (Lane Tracing Assist), яка є частиною системи активної безпеки і допомоги водію Toyota Safety Sense.

Уперше у Toyota — нова система стабілізації поперечної стійкості



Новий Land Cruiser Prado має поліпшені можливості руху бездоріжжям завдяки новій системі стабілізації поперечної стійкості. Технологія SDM (стабілізатор із механізмом відключення) застосовується у Toyota вперше. Вона допомагає водію змінювати статус стабілізатора поперечної стійкості завдяки перемикачам на панелі приладів. Ці гнучкі можливості дозволяють забезпечити кращу керованість на нерівних поверхнях дороги та поліпшений комфорт та зручність кермування на автомагістралях.

Оновлення функцій Multi-Terrain Monitor і Multi-Terrain Select забезпечують посилену підтримку при водінні бездоріжжям. Камера і дисплей Multi-Terrain Monitor забезпечують кращу оглядовість навколо і під автомобілем, а система Multi-Terrain Select автоматично адаптує характеристики транспортного засобу відповідно до різних умов водіння бездоріжжям.

Нові силові агрегати


Силові агрегати Toyota демонструють бажання компанії розробляти автомобілі для споживачів із різним стилем життя. Водночас модель зберігає чудову репутацію як надійний автомобіль для руху містом і бездоріжжям.

Новий Land Cruiser Prado буде доступний для східноєвропейського ринку з трьома силовими агрегатами — одним дизельним і двома бензиновими двигунами.

2,8-літровий турбодизельний силовий агрегат розроблений, щоб забезпечувати чудову паливну ефективність і продуктивність. Він підтримує максимальну потужність у 204 к.с./150 кВт і нову 8-ступеневу автоматичну трансмісію Direct Shift. Це надає автомобілю можливість буксирувати вантаж вагою до 3 500 кг.

Бензиновий 2,4-літровий турбодвигун TNGA має потужність у 279 к.с./205 кВт. Він застосовує таку саму 8-ступеневу автоматичну трансмісію для більш динамічного і потужного водіння. Трансмісія також забезпечує майже безшумну роботу і поліпшені екологічні показники. Максимальна тягова здатність становить 2 500 кг. Окрім того, буде представлений 2,7-літровий бензиновий двигун потужністю 163 к.с./120 кВт із тяговою здатністю до 1 500 кг. Модель, оснащена цим двигуном, є найбільш доступною за ціною у лінійці.

Дизайн: поєднання традиційного і сучасного


У новому Land Cruiser Prado традиції поєднуються із сучасністю, яка дозволяє створити позачасовий вигляд автомобіля зі здатністю витримувати найсуворіші умови на дорозі. Його стиль також відображає функціональну красу, що підкреслює професійність виконання.

Міцність конструкції автомобіля виражає таку якість нового Land Cruiser, як «повернення до витоків». Модель є надпрактичною завдяки підходу, де форма слідує за функціями. Позашляхові можливості посилюються коротшими звисами, скульптурованими кутами і звуженою нижньою частиною кузова. Деталі кузова розроблені таким чином, щоб їх можна було легко замінити у разі пошкодження.

Зовнішній дизайн демонструє класичний силует Land Cruiser із виразними горизонтальними лініями. Загальна довжина автомобіля становить 4 920 мм, ширина — 1 980 мм, висота — 1 870 мм, а колісна база — 2 850 мм.

Салон нового Land Cruiser Prado доступний із п’ятьма або сімома сидіннями на вибір, а його дизайн підкреслює силу та функціональність автентичного позашляховика. Це помітно у горизонтально розташованій панелі приладів та перемикачах, якими зручно користуватися навіть під час руху в складних дорожніх умовах.

Кругова оглядовість поліпшена завдяки низькому розташуванню капота, горизонтальній панелі приладів і більш низькій лінії талії, що дозволило встановити нижчі бічні вікна



 

Поліпшені функції безпеки


Новий Land Cruiser підтримуватиме інноваційні функції системи безпеки Toyota Safety Sense спільно з пакетом Toyota T-Mate, що дозволяють мінімізувати перевтому водія за кермом.

Модель Land Cruiser Prado First Edition


Land Cruiser Prado спочатку буде представлений у Європі спеціальною моделлю First Edition. Вона буде доступною винятково для попереднього бронювання протягом періоду передпродажу, що починається із жовтня цього року.

Лімітована версія (для Європи буде випущено приблизно 3 000 одиниць) підкреслює спадщину Land Cruiser завдяки особливим елементам стилю та серйозному позашляховому характеру. Ці деталі включають класичні круглі фари та два спеціальні двокольорові варіанти забарвлення кузова: Sand і Smoky Blue. Детальніша інформація буде надана ближче до початку попереднього продажу.

 

Дізнайтесь більше

Познайомтеся із новим Land Cruiser Prado

Дізнайтесь більше